I love Smoothiebowls! Hoe je in 5 minuten een smoothiebowl maakt?

Ik eet graag smoothies! Heerlijk vind ik dat, je kunt eindeloos variëren en er is voor iedere smaak wel een smoothie. Ik zeg eet omdat ik dat lekkerder vind dan het drinken van deze lekkernij. Om meer te variëren maak ik graag een smoothiebowl. Deze kun je aftoppen met noten, zaden en fruit!

Het is makkelijk, snel gemaakt, smaakt fantastisch en is een cadeautje voor je ogen. Als je hier niet blij van wordt dan weet ik het ook niet meer. Zeker een aanrader om toe te voegen aan je wekelijkse voedingsplan.

Voorbereiding

Kies 3 soortenfruit en nog 3 soorten groenten. Spinazie, avocado, bietjes, wortel en komkommer gaan allemaal prima in combinatie van fruit! Snijd ze in stukken en zet een blender klaar. Pak per persoon een diep bord en kies garnering. Nootjes, zaden, gedroogd fruit of bewaar een paar stukjes fruit die je gesneden had voor in de smoothie.

That’s it. Laten we het niet moeilijker maken dan nodig.

Bereiding

Je gooit alles in je blender, voorzichtig er in doen mag natuurlijk ook 😉 Je blend alles fijn tot een dikke massa. Evt, kun je er nog water, kokos,- amandel,- of havermelk bij doen.

Dit giet je in een diepe kom en garneert dit met het overgebleven fruit, nootjes en wat je maar lekker vind. Geraspte chocolade is ook fantastisch! Je kunt ze in alle kleuren en smaken maken. Ik zal hier onder wat opties ter inspiratie neerzetten deze zomer! Ook kinderen zijn hier dol op. Je maakt het zoeter door 1 of 2 dadels toe te voegen aan je smoothie. Deze zijn ook nog eens rijk aan vitamine, mineralen én vezels. Win win dus. Je kunt deze smoothie bowl als ontbijt en lunch eten. En wie ben ik om te bepalen dat het niet als avond eten kan? Ga er voor.

Geniet ze!

TIP Regelmatig bewaar ik een deel van de smoothie in een glas of een flesje, zodat ik later op de dag al een handige “snack” heb klaar staan voor de lekkere trek.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.