Innovaties die voedsel verspilling tegen gaan

Voedselverspilling. Verander de wereld start bij jezelf! Wat kun jij doen om voedsel verspilling tegen te gaan?

Hinderlijk vind ik dat, als ik eten weg mieter in een vuilniszak . Speciaal als het een half gefermenteerd zakje groente betreft waar van ik wist dat ik het klaar had moeten maken. Omdat ik als een holbewoner net voor de winter had ingeslagen. Om vervolgends 2x die week bij vrienden te eten. Klopt, echte “1e wereld problemen”, om te janken vind ik dat.

Tegenwoordig koop ik voor maximaal 4 maaltijden boodschappen, omdat ik graag kook en met verse producten werk, is planning of preppen wel handig. Aangezien ik helaas niet de remy ben in deze, waar een derde van het voedsel in Nederland wordt weggegooid, zijn innovaties altijd intressant.

Hier onder vind je wat handige sites en apps die je hierbij ondersteunen. Of je nu eten zoekt óf genoeg eten over hebt om eens uit te delen aan een ander. Vaak zelfs tegen een financiële vergoeding.

TOO GOOD TO GO

Dit is voor velen een bekende naam. Met deze app kun je maaltijden die over zijn, ophalen bij verschillende punten in het land: van supermarkten tot restaurants. Zo kun je genieten van heerlijk verrassingsmaaltje én ga je ook nog eens verspilling tegen. Om nog meer waste te voorkomen, word je gevraagd om je eigen tas mee te nemen. Zo kun je zomaar eens een mekker ontbijtje ophalen bij een hotel.

Het is nog leuk ook! Omdat je niet weet wat je krijgt, verassing!

Bron: to good to go

apps tegen voedselverspiling

NOFOODWASTED

Nofoodwasted is een handige app waarmee je niet alleen verspilling tegen gaat, maar ook nog eens geld kunt besparen. Deze app brengt namelijk afgeprijsde producten die tegen de houdbaarheidsdatum aan zitten in kaart bij supermarkten en restaurants bij jou in de buurt.

Bron: Nofoodwasted

THUISAFGEHAALD

Heb je wat over? Of heb je honger? Bij deze app kun je bij iemand in je buurt een maaltijd ophalen óf een van je buren blij maken met jou prakkie. Drop je gerecht en een ander kan het bij je ophale. He Thuisgekookt koppelt buurtgenoten aan elkaar voor het delen van vers gekookte maaltijden én sociaal contact.

Bron: thuisafgehaald

Olio

De app Olio komt uit Engeland verbindt je ook met lokale ondernemingen én mensen in de buurt. Je kunt brood van de bakker redden, voedsel dat dicht bij de houdbaarheidsdatum zit, of de boodschappen uit de koelkast van je buurtgenoot die toch nét te veel hebben ingekocht.  De app is makkelijk in gebruik.

Bron: olio

Er zijn nog veel meer apps die je helpen bij het tegengaan van voedselverspilling, zoals: Afgeprijsd, Getchefs,  Slim Koken en ResQ.  Wil je ook op andere manieren voedselverspilling bij jou thuis aanpakken? Ga dan aan de met de tips en conserveringstechnieken van Instock cooking, of ga nog een stapje verder en kies voor circulair koken, gered bier van brood of granola van het afval van bier!

Fantastisch dit soort bedrijven!

Ben jij je bewust van je voedsel verspilling?

Wat kun jij doen om voedstel vespilling tegen te gaan?

Handige tips? Deel ze met de wereld! ❤

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.