Meer weten?

Mijn pad

Wat is geluk? Hoe zorg je er voor dat je kunt ontspannen? Wat hebben de ervaringen in het verleden voor invloed op de toekomst? Wat is het huidige moment? Hoe ga ik om met emoties en gevoelens? Hoe kun je je persoonlijk ontwikkelen? Wanneer sta je in je kracht? Hoe ga je om met tegenslagen? Hoe blijven we de beste versie van onszelf? En hoe leef ik in liefde in plaats van angst?

Hoe kan ik je helpen?

Bovenstaande vragen zijn zijn allemaal vragen die ik al jaren onderzoek. De naam die ik van mijn ouders kreeg is Jaleesia Pinas en ik help mensen door middel van sessies bij het zetten van haalbare ontwikkelacties, voor een leven met meer bewustwording, plezier en liefde voor jezelf en je omgeving. Daarnaast verzorg ik massages en andere therapeutische sessies. Via dit platform deel ik mijn kennis en ervaringen met jou. Met de intentie om je tools aan te reiken, in een sessie is er ruimte voor jou om dichter bij essentie te komen. Zodat jij vanuit je eigen kern in je kracht kunt (blijven) staan. Hier onder vertel ik je meer over mijn eigen pad.

Authenticiteit

Het is ontzettend belangrijk om je authentieke zelf te kunnen zijn. Waar houd je van? Waar ben je goed in? Waar kun je voor betaald worden? Wat heeft de wereld nodig? We zijn allemaal uniek en hebben allemaal onze eigen missie in het leven. Je ervaart geluk als je je “bedoeling” leeft en in je behoefte wordt vervult.

Door de snelle wereld waar we anno 20e eeuw in leven, is het goed om af en toe te vertragen en bij jezelf naar binnen te kijken. Hoe voel je je? Vaar jij nog de juiste koers? Vaak doen we dat wat we denken dat anderen van ons verwachten, of nodig is om te kunnen overleven. Met alle gevolgen van dien, hier door kan het zijn dat we ons neerslachtig, onbegrepen en eenzaam voelen, of op gebrand zijn. Zelf heb ik dit ook mogen ervaren, mijn eigen processen heb ik door helingswerk met verschillende professionals, cursussen en opleiding vanuit een ander perspectief kunnen bekijken. Hierdoor heb ik los kunnen laten wat me niet meer dient. En inmiddels mag ik mijn ervaring inzetten om een stukje mee te lopen op het pad van de ander. Het dankbaarste werk ooit.

Cursussen en opleiding – i.c.m. ervaring

Een groot deel van mijn certificeringen vermeld ik in de onderstaande tekst, omdat een diploma of certificaat niet op weegt tegen de praktijk en het resultaat, wordt niet alles vermeld. De meeste certificaten hangen aan de muur van de praktijk mocht je dat intressant vinden.

Nieuwschierig naar “de mens” ben ik mezelf steeds meer gaan verdiepen. Zelf heb ik door de cursus, maar vooral het beoefenen van, ZEN (meditatie), compassie en Mindfullness, meer rust in mijn lijf en hoofd en meer plezier en (zelf)liefde in mijn leven. Ik laat emoties er zijn, laat het toe en doorleef wat zich aan dient, maar ik ga er niet (meer) inzitten. Ik identificeer me er niet meer mee. En dat gun ik iedereen! Je bent wie je bent, omarm alle delen van jezelf.

Gek genoeg leren we dit niet op school. Er worden in Nederland wel twee typen compassietraining aangeboden: Mindfulness-Based Compassionate Living (MBCL) en Mindfulness Self Compassion (MSC). Na de ZEN basis meditatie training, heb ik tevens de ZEN voelen cursus gedaan. Zoals velen onder ons, had ik ergens op jonge leeftijd besloten niet meer te voelen, op latere leeftijd heb ik mezelf hier opnieuw vaardigheden voor aangeleerd. Hierdoor kan ik jou deze simpele tools aanrijken.

“If you never heal from what hurt you, then you’ll bleed on people that did not cut you”

Ook kan het zijn dat jeugdtrauma’s en andere ervaringen uit het verleden je uit het “hier en nu” halen door een trigger. En je vaker dan gewenst, vaak onbewust, vanuit je (oude) pijn reageert. Je gedachten hebben invloed op je gevoel en je gevoel bepaald je gedrag. Door mijn eigen jeugdtrauma’s onder ogen te zien, kies ik nu beter hoe ik met de situatie om kan gaan. Je kun namelijk jaren lang je emoties “weg stoppen”, dit leid echter vaak tot een depressie of een burn – out. Trauma is eigenlijk niets anders dan “bevroren energie” die ergens in je lichaam is opgeslagen. Door er met je “volwassen ik” naar te kijken en het te doorleven, kun je dit loslaten! En als je bent “opgestegen” naar je hoofd, helpt het je om weer een verbinding met je hart te maken.

Op een carnavals dag ben ik in Februari geboren in Den Bosch. Als 2 jarig meisje werd ik door jeugdzorg uithuis geplaatst, daarna volgde pleegzorg en woongroepen. Als tiener kwam ik dus al jong op eigen benen te staan. Inmiddels weet wat de invloed van je hechtingstijl en band met je moeder of vader is voor het verloop van je verdere relaties. Er zijn momenten geweest die zwaar en donker aanvoelde, achteraf zijn deze ervaringen goede raadgevers geweest en ben ik dankbaar voor de leermeester die het leven heet. Uiteindelijk ben ik als ervaringsdeskundige gaan werken voor de Combinatie Jeugdzorg. Vanuit de rol van co-trainer zet ik deze ervaring in om zorgprofessionals te trainen en bewust te maken. Wat is belangrijk voor de ander? Hoe maak je echt contact met de mens die voor je zit? Hoe kun je kwetsbaar zijn als professional? En hoe blijf je in verbinding. Helaas zijn te veel kinderen en ouders de dupe van een nare ervaring binnen de jeugdzorg, innerlijk kind werk bied dan verlichting.

Ook zelf blijf ik mijn leven lang leren en ontwikkelen door het volgen van cursussen, coachings, sessie en door de sesies die ik faciliteer. Ik geloof namelijk dat je nooit bent uitgeleerd. Inmiddels heb ik + 20 verschillende cursussen en opleidingen gedaan. Er is zoveel kennis en verschillende waarheden, ik sta dan ook open om steeds weer een ander perspectief te zien. TCM, ayuveda, Tao, Maya wijsheid, Sjamanisme vanuit verschillende wereld delen, elk zijn eigen wijsheid. Ieder mens is anders, dus heeft ook iets anders nodig. Uiteindelijk weet jij het beste wat jij nodig hebt, simpel weg door op te merken wat zich aan dient. Echter kun je niet alles leren d.m.v. cursussen, het zijn handige richtlijnen, maar als je in verbinding staat met de bron dan zijn de mogelijkheden oneindig. Een verbinding met jezelf, je innerlijke wijsheid is met geen cursus te bevatten. Intuïtief kom je vaak tot de beste antwoorden, in het hier en nu. Zo zijn nu ook mijn sessie, ik stem me af op de ander en dat wat nodig is mag gebeuren.

Wat helpt om meer in het hier en nu te leven zijn de filosofieën van Eckart Tolle. Wellicht ken je zijn uitspraak? Zoals Tolle zegt:

” The present moment, is all you ever have”

Eckhart Tolle

Toen ik me bewust werd van onze eigen invloed op het leven ben ik begonnen met het bestuderen van zijn filosofie, door het eerste boek “de kracht van het hier en nu”. De boodschap van Eckhart Tolle is simpel; We maken ons vaak zorgen over de toekomst of malen met onze gedachten over het verleden. Zo vertellen we ons zelf wat we vroeger verkeerd hebben gedaan en wat in de toekomst niet zal lukken. Ook kan het zijn dat we vanuit angst leven en overleven in plaats van leven. Door te vertragen en in het hier en nu te leven, ga je het leven lichter en plezieriger ervaren.

Zijn boek “de kracht van het nu” ontving ik als afscheidscadeau van een trainingsgroep bij KPN waar ik des tijds training gaf aan klantcontact medewerkers voor de sales afdeling. Het lezen van dit boek i.c.m. dagelijkse oefening, zorgde bij mij voor een radicale verandering in bewust – zijn, waar ik tot op de dag van vandaag dankbaar voor ben. Vanuit de rol van trainer en coach ontwikkelde ik me tot een professional, op het gebied van coachen en trainen met als hoofd thema’s communicatie, sales en persoonlijke effectiviteit. Hier werd mijn passie voor mens & gezondheid geboren. Waarom doen we wat we doen? Hoe ervaren we geluk?

Knowledge has no value unless you put it into practice!

Nadien ben ik in 2017 gestart met het volgen van verschillende cursussen en opleidingen, om als professional mensen te kunnen bijstaan. Omdat ik wilde begrijpen hoe het lichaam in elkaar zat. En kwam tot de ontdekking dat we meer zijn dan alleen een fysiek lichaam. Om te beginnen te onderscheiden in de drie-eenheid:

  1. Het Lichaam
  2. De Geest
  3. De Ziel

Wanneer deze alle 3 met elkaar in balans zijn, ervaren we geluk en verlichting. En als we Aristoteles mogen geloven, is geluk de belangrijkste ambitie van de mens. Omdat het allemaal nog al veel kan zijn voor je denkende brein om het te begrijpen heb ik het op deze website in 3 thema’s verdeeld. Echter is alles een geheel, het zijn concepten die niet vast staan. En pretendeer dan ook niet DE waarheid te hebben, het is mijn perspectief, voel zelf aan wat met je resoneert. De maya’s zeiden het al, jij bent een andere ik. Zoals de Non dualiteit (advaita) schetst zijn er geen problemen enkel tegen polen. De kunst van het leven is om deze in balans te houden. Waar zou jij meer balans willen in je leven? Mijn voornaamste les in mijn leven is dat we uiteindelijk heb altijd een keus hebben. Liefde of angst? Afhankelijk of onafhankelijk? Vrij of vast? Door middel van sessies en ervaringsgerichte handelingen draag ik met plezier bij aan je wel-zijn. Inmiddels help ik met veel vreugde, plezier en integriteit mensen met sessies, persoonlijk en op maat of in een groep.

Bovenstaande tekst geeft een goed beeld van wat me gevormd heeft, de rode draad. Aangezien we niet onze persoonlijkheid zijn, maar veel meer dan dat is het lastig om alles te schetsen mocht je meer willen weten, kennis of een afspraak willen maken dan hoor ik graag van je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Recepten

Elke maand, de lekkerste recepten

Kun je wel wat inspiratie gebruiken? De recepten die ik deel zijn plantbased, gluten en lactosevrij.

Gratis webinar

Webinar over gezondheid, heling en geluk volgen? Mail naar gezondheid.heling.geluk@gmail.com voor meer info

Artikelen

Artikelen over het leven

Mindbreakers, die je laten nadenken over het leven.

Lichaamswerk

Wist je dat je naast een fysiek lichaam ook een astraal lichaam hebt?