Wat zijn basalt hotstones? En waarom gebruik je deze?

De eerste keer dat ik met deze vulkanische stenen gemasseerd werd, voelde ik de warmte van de steen op mijn spieren als een zalige ervaring. Mijn spieren waren gespannen en gevoelig van de intense trainingen (4-5 x per week brazillian jiu jiutsu). Warmte alleen is al prettig, daarbij versterken deze stenen ook nog de energetische krachten van de masseur. Deze stenen zijn namelijk perfecte geleiders van energie.

crop person with hot stones on back during massage procedure

Wat is dat dan, basalt hot stones?

Hotstones, zijn letterlijk hete stenen. Basalt is een vulkanisch uitvloeiingsgesteente gevormd door het stollen van snel afkoelende magma. In basalt komen de energie van aarde en vuur samen. Het is een van de meest voorkomende gesteentes ter wereld. Deze stenen houden warmte vast, handig!

a woman having a hot stone massage

Waarom gebruik je deze stenen?

Deze steen kun je voor verschillende doeleinden gebruiken. massage therapeuten gebruiken de steen om mee te masseren. Het geeft kracht en stabiliteit op zowel mentaal, emotioneel als fysiek vlak. Het aardt en helpt negatieve energie en spanning uit het lichaam afvoeren en bevordert een ontspannen houding. De steen activeert ook maar op een zachte manier. Fysiek stimuleert basalt het zelfhelende vermogen van het lichaam en heeft het een positieve werking op de vruchtbaarheid en de geslachtsorganen. Deze steen werkt dan ook door op het basis chakra (1e) & Heiligbeen chakra (2e).

Als je last hebt van (stijve spieren in) je rug, schouders of nek dan is deze massage ontzettend fijn en helend. Ook als je een pittige periode achter de rug hebt en opzoek bent naar ontspanning en zware energie wilt los laten. Tot slot is de steen erg prettig bij PMS klachten. Zelf zet ik deze stenen in tijdens een sessie wanneer een diepe ontspanning gewenst is. Heb jij ooit een basalt hotstone massage ervaren? Of ben je benieuwd wat het voor jou kan doen?

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.